עבור לתוכן
  • צור חשבון

גידי גולן

חבר פורום
  • הודעות פעילות

    12
  • הצטרפות

  • ביקר לאחרונה

  • ימי נצחון

    2

גידי גולןהנצחון האחרון היה ב אוגוסט 17 2021

גידי גולן היה בעל התוכן עם הכי הרבה לייקים

מבקרים אחרונים

הצגת המבקרים בפרופיל מנוטרלת, ולא ניתן לראות מי ביקר לאחרונה בפרופיל .

גידי גולן's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • One Year In
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

17

מוניטין

  1. יש לי מצבר 33AH לא בשימוש כרגע (חדש יחסית, לא היה בשימוש הרבה) פשוט כי עברתי לסוללות ליתיום בעלות קיבולת גבוהה יותר (מצלם עם שני ריגים+). מוזמנת לבדוק/להשתמש בתצפית הבאה אם נגיע שנינו, ואשמח להעביר לרשותך בתמורה לתשלום סמלי (גם נקנה באפיק).
  2. כרגע התכנון עם ה-RC6 וה-2600... הסקופ הוא 1,400 ממ, אבל אצלם עם רדוסר 0.67, אז 950 ממ ככה, כל פאנל (לא לשכוח המצלמה מכפילה ב1.6). בקיצור, אפשר לעשות זום אין מכובד מאוד אם הכל יעבוד כמו שצריך.
  3. יש בתכנון איזה 9 פאנלים באורך מוקד גבוה על אנדרומדה... אם יצליח, רק הגורל יחליט... 🙃
  4. לפני חודש וקצת, תכננתי פרוייקט מעט שאפתני, אחרי הצלחה בשימוש במצב צילום PLAN החדש של ה-ASIAIR PRO, חודש לפני. מצב זה (שאינו זר למשתמשי מחשב עד כה) מאפשר בסה"כ לבצע סדרה של צילום מטרות שהוזנו מבעוד מועד ע"י המשתמש, כלומר לעבור ממטרה למטרה, בתהאם להגדרות צילום, ללא התערבות של המשתמש. כמובן, הדבר הראשון שקפץ לי לראש הוא האפשרות לבצע מוזאייקות ופנורמות, דבר שעשיתי עוד בתחילת דרכי עוד עם טראקר רגיל, ה-SKYGUIDER PRO והזזה ידנית של הפריים לכל פאנל. אז כמו שאמרתי, ביצעתי בהצלחה צילום של אזור רו אופיוכי בשני פאנלים, ומכאן אמרתי נתרחב קצת, ונעבור ל-12 פאנלים על מרכז שביל החלב. לא מעט תכנון מוקפד, על כמות הזמן, מיקום מרכז המוזאייקה ועוד, ולבסוף העברנו קוארדינאטות למערכת ה-AIR. לפני חודש במחנטו"ש הייתה ראות מצויינת במיוחד, מה שאיפשר לי לקבל לא מעט אור בזמן מועט יחסית פר פאנל, 10 פריימים של 120 שניות חשיפה, עם עדשת 100 ממ מאקרו F2.8 סדרה L של קאנון (ISO400 ו-F4), וגוף 6D מוסב אסטרו. התמונה סופית:
  5. תבדוק כאן: https://www.cloudynights.com/topic/733842-connecting-asiair-pro-to-evolution-mount/
  6. זה או מחשב או ASIAIR (ושליטה עליו באמצעות מחשב עם אמיולטור/טאבלט/טלפון). זה לא גם וגם. ASIAIR מחליף צורך במחשב ולהיפך. (שוב לא מדבר על השליטה ב-ASIAIR שהיא אפשרית גם באמצעות מחשב ולא רק טאבלט/טלפון חכם). לגבי השימוש, קל מאוד, עדכונים שמוסיפים עוד אופציות, כמו למשל וידאו שהתווסף לאחרונה, מחייב שימוש בציוד צילום של ZWO בלבד (יתרונות וחסרונות כמובן). כפי שפארדו רשם, ישנן פונקציות מתקדמות יותר שלא מופיעות (כרגע לפחות) בממשק ASIAIR אבל ל90% מהמשתמשים (לדעתי) דברים שאינם קריטיים.
  7. לגבי החצובות GEM28 אמנם חדשה כמוצר, אבל כל החומרה/תוכנה/ידע אינם, כמו גם החברה והמוניטין של המוצרים. יש כבר כמה חברים שמשתמשים בה ומרוצים מאוד (בטח ביחס לחצובות הקודמות כמו AVX וכד'). לפי מה שראיתי יש מחיר טוב עליה אצל יגאל (אם עדיין נשארה לו אחת). HEQ5 ודומותיה מצריכות הרבה שידרוגים וכיוונונים להתחלת עבודה נורמלית לצילום. לא שווה את ההשקעה (לדעתי).
  8. אם אתה עובד עם מחשב, אז IPOLAR רלוונטי אם אתה מתכנן לעבוד רק עם ASIAIR אז לא, כי רק מצלמות ZWO עובדות איתו (וכמה דגמים של DSLR). אם יש בעיות חצובה (מכניות, מובנות וכד') אין קשר לשום תוכנה שתשלוט עליה. במידה ומדובר על בעיות הנובעות מחוסר בעקיבה, אז כמובן, זו הדרך היחידה להתקדם הלאה (גם על טרקר רגיל אני משתמש בעקיבה על ציר RA לפחות ביחד עם הASIAIR) לא רק בשביל שיפור עקיבה אלא גם ובמיוחד לביצוע פעולת DITHERING. לגבי PA עם ה-ASIAIR, גם אם אתה עובד עם אורך מוקד גבוה במיוחד, אתה יכול להגיד לתוכנה לעשות PA בעזרת סקופ עקיבה, ואז אין בעיה. במידה ועובד עם OAG, המלצה אפשרית להביא סקופ קטן עם מצלמה במיוחד לביצוע PA (מיני 120ZWO ומיני סקופ עקיבה 30 ממ סוגרים פינה).
  9. אפשרי ממכשיר אחד לקפוץ בין מכשיר למכשיר. אבל עובד עם טאבלט ויש לי גם את האפליקציית שליטה בנייד, אז איך שבא...
  10. יום שישי ה-13, איזה מין תאריך לרדת בו לתצפית? יום בו לא קמים בבוקר לעבודה ויש ירח חדש ורענן באוויר... שקיעה מוקדמת עד מאוד, ותחילת אסטרו' לא משאירים מקום לטעויות וצריך להתמקם בחניון מוקדם מאוד. ראשית פריקת ציוד לינה והקמה ולאחר מכן מעבר לשני הריגים שיצלמו הלילה בו-זמנית. מצד אחד חצובה רובוטית מלאה, CEM25P (מעולה) סקופ 60 מ"מ קטן וקל, DSLR מוסבת עם חיישן קרופ יטפלו בצביר M45 הפליאדות לאורך כל הלילה, ולידו יעמוד ריג קומפקטי יותר, סקיי גאיידר פרו עם מצלמת DSLR חיישן מלא (FF) מוסבת גם כן ועדשת טלה 70-200 F/2.8 דור שני של קאנון. הריג הזה יצלם שתי מטרות סה"כ כל הלילה. שני הריגים אגב נשלטים ע"י מכשירי ASIAIR של ZWO. פתרון קטן, חסכוני ויעיל במיוחד. בזמן האחרון אני מקפיד על תכנון מקדים של הפריימים המיועדים בהתאם לזמן בו הם זורחים, כיצד האובייקט ייראה סופית, והאם יש צורך בשינויים נוספים בין מטרות. כמובן מקפיד שאוכל לצלם ללא שינויים מעבר למיקום בשמיים כדי שלא אצטרך להכפיל כמות פריימים לקליברציה למשל, כמו FLATS. תחילת הערב הגיחו ענני לחות שגרמו לצילום להתחיל מאוחר יותר, אך לבסוף, די והותר מידע נתפס בחיישני העדשות. עד לפעם הבאה... *** הפליאדות: 150*120 sec (ISO400) full calibaration frames Canon 60D (Mod) / AstroTech 60ED (360mm) iOptron CEM25P / ASIAIR Pro APP for stacking PI for edit PS for finishing touches and export https://astrob.in/bw0igu/B/ *** אזור ערפילית חדק הפיל בקבוצת קפאוס: Canon 6D (Ha Mod) / Canon 70-200 f/2.8 @ 200mm F/4 iOptron Skyguider Pro / ASIAIR v1 ZWO ASI120mm + Guidescope 30F4 3 Hours total: 60*180 Sec @ ISO400 APP/PI/PS https://astrob.in/d3vou4/0/ *** ערפילית ראש המכשפה והכוכב 'ריגל': 70*180 Sec lights Total 3.5 Hrs Canon 6D (Ha Mod)/ Canon 70-200 f/2.8 II @ 200mm F4 iOptron Skyguider Pro / ASIAIR v1 ZWO asi120mm-s / 30F4 guidescope https://astrob.in/bcu2pn/0/
  11. ניסיתי לראות מה יכול להיות, אולי הלווין בצילום מסך המצורף... פחות בהיר מווגה בעין... אולי קצת יותר ממשהו בינוני, בהחלט נראה בעין.
×
×
  • צור חדש...

Important Information