עבור לתוכן
  • צור חשבון

Ron Or-El

חבר פורום
  • הודעות פעילות

    67
  • הצטרפות

  • ביקר לאחרונה

  • ימי נצחון

    11

Ron Or-Elהנצחון האחרון היה ב אוקטובר 28 2022

Ron Or-El היה בעל התוכן עם הכי הרבה לייקים

מבקרים אחרונים

הצגת המבקרים בפרופיל מנוטרלת, ולא ניתן לראות מי ביקר לאחרונה בפרופיל .

Ron Or-El's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • One Year In
  • One Month Later
  • Collaborator
  • Dedicated
  • Week One Done

Recent Badges

81

מוניטין

  1. +1 ל GEM28 החצובה שלי עמדה במרפסת 4 חודשים רצוף בשמש של יולי אוגוסט עם כיסוי די פשוט ומתפקדת פשוט מצוין. ממוצע עקיבה של 0.4-0.5rms הוא די שגרתי. הריפרקטור שלי עם מצלמה ופילטרים שוקלים קצת פחות מ4קילו. שווה לקחת בחשבון שיש סיכוי סביר שתצטרך לעשות לה כיולים מסוימים. זה יכול להיות כיוון פשוט של הלחץ על הגלגלי שיניים או אפילו ניתוח שידרוש לפרק את כל החצובה. כל אחד עם ידיים קצת טכניות יכול לעשות את הכיולים האלה. אבל אני מניח שלא כל אחד ירגיש בנוח לפרק חצובה חדשה שהם רק קנו.
  2. שלום חברים, הרבה זמן לא כתבתי פה 🙂 עברה שנה מאז שהתחלתי לצלם. מהתחלה מאוד רעועה, היום אני כבר מגיע לתוצאות די מספקות וכבר צילמתי עשרות מטרות ברמה כזו או אחרת. בתקופת הקיץ צילמתי כל לילה במשך כמעט 3 חודשים רצוף. הסיכום עלול להיות ארוך אז אני אגע רק בנקודות שנראות לי חשובות. החצובה: iOptron Gem28 ההתחלה לא הייתה משהו אבל לא גרועה כמו ביקורות אחרות שראיתי. נקודת המוצא שלי הייתה ממוצע עקיבה של 0.8-0.9 RMS. רק אחרי כמה כיוונונים שככלו גם לפרק את החצובה לגמרי הגעתי לעקיבה מעולה. זה התחיל בכיוון הלחץ של גלגלי השיניים על בורג התולעת שנתן שיפור של 0.1-0.2 בממוצע אבל עדיין לא הייתי מרוצה. אחרי חפירה בכל פורום אפשרי מצאתי רמז. מסתבר שהמנועים הפנימיים מוחזקים עם שני ברגים, ובהרבה מקרים הם מהודקים מדי מה שיוצר זווית ולחץ מיותר על הגומיה. לתקן את זה הייתי צריך לפרק את כל החצובה לגורמים אבל ברגע שהסתיים הניתוח הזה, הגעתי לתוצאות עקיבה מעולות. לדוגמא: הסקופ עצמו: HyperStar הוא כלי נהדר למי שיש סבלנות. הבעיה שכל פירוק והרכבה דורש כיוון מחדש של העדשה מה שהפך למעייף מהר מאוד. אשתי המדהימה פינקה אותי בסקופ חדש ליום הולדת: Askar FRA400 ומאז ההייפרסטאר יושב בקופסא. אני אכתוב מתישהו ביקורת מלאה על האסקר אבל בינתיים אגיד שאני נהנה ממנו מאוד. עריכה: כנראה האלמנט הקריטי ביותר. PixInsight זו תוכנה מורכבת והרבה פעמים מתסכלת. עברתי על עשרות אם לא מאות מדריכים, חלקם בתשלום ואני עדיין לומד טכניקות חדשות על בסיס יומי. האמת שהשיפור נראה בכל תמונה חדשה שאני עורך. יש סרטונים ומדריכים מדהימים ושווים ביותר שאשמח להפנות אליהם אם מישהו מעוניין. הנה התמונה האחרונה שצילמתי וערכתי שדי מסכמת את כל מה שלמדתי בשנה האחרונה. עריכה של צילום עם פילטר פס-כפול לפלטת הצבעים של האבל. SH2-101 The Tulip Nebula Askar FRA400 f/5.6 ZWO ASI533MC Optrolong L-Extreme 219 * 180s = 10hr 57m Stacked and Processed in PixInsight Bortle8 מאחל לכם שנה טובה, חתימה טובה, שמיים נקיים ושתשארו סקרנים. רון
  3. אני מתחיל להשתלט על העניינים. קניתי לוח ציור מואר לFlats ונראה שזה עושה אחלה עבודה. אני עדיין מחפש את השילוב המושלם של גיין מול זמן חשיפה עם הסטאפ הזה.
  4. Gem28. אני צריך גם כוח למחשב 12v 2A ומחממים שאני לא סגור על כמה כוח הם שואבים בדיוק. אני שוקל להרכיב סוללה בעצמי. מישהו יכול להמליץ על סוללה שתהיה הבסיס לבנייה כזו?
  5. אז... איך אתם מספקים כוח למערכת שלכם בשטח?
  6. היה צורך בתיקון קטנטן של הטילט. בקולומציה לא נגעתי באמת. נסיון שני. יש שיפור אבל עדיין לא מושלם. Coma Cluster עם הגלקסיות מסומנות. שעתיים חשיפה כוללת עם L-Pro מבורטל 8
  7. היי, סיפרתי פה קצת בעבר שיש לי קצת בעייתיות לצאת מהבית לשעות ארוכות. בזמן האחרון יש שיפור ואני מתחיל להשתעשע עם הרעיון של לסוע למקום חשוך. אני כבר שבעה חודשים בערך מצלם ומתצפת ממרפסת הבית ואני יודע שאני מפספס בגדול. חשבתי להתחיל במקום שיהיה לי קצת נוח יותר כמו צימר באיזה יישוב מספיק חשוך. מישהו מכיר משהו כזה ויכול להמליץ? אני יודע שזה לא אידיאלי. Baby steps 🙂
  8. אז רגע לפני סוף עונת הערפיליות, הלכתי על זה. HyperStar C6v4 ביחד עם המגירת פילטרים. ההרכבה די פשוטה ומהירה. מפרקים את המראה המשנית (בזהירות!) ומושיבים אותה בקופסא היעודית שמגיעה עם העדשה. לאחר מכן מבריגים הכל למקום. היו משהו כמו שעתיים נורמליות לנסיון אז לא התעסקתי בקולימציה או טילטינג. אבל אני בהחלט צריך לטפל בזה. אני מזהה היסט מסויים לימין אבל נטפל בזה בלילה המוצלח הבא. פריימים לכיול יהיו סופר קריטיים עם המערכת הזו. אני אצטרך לקנות לוח ציור מואר ע"מ להוציא FLATS כמו שצריך. הפוקוס היה מהיר יחסית, אבל רק בזמן עריכה גיליתי שהפוקוס לא היה מושלם. אני חושב שאני צריך להקטין את הסטפים של האוטופוקוסר. ההגדרות דית'ר שלי לא נכונות לאורך מוקד כזה ובגלל זה יש לי המון Walking Noise. אבל חוץ מזה, אני עף על המערכת הזה ובעיקר לא ראיתי בעיות שאי אפשר לטפל בהן. הנה שתי דוגמאות. שתיהן 60 חשיפות של 30 שניות = חצי שעה עם פילטר L-Pro חורף הבא יהיה מעניין מאוד 🙂 נ.ב - אני מצטער על העיכוב במדריכים. לא היו הרבה הזדמנויות בחודש האחרון לצילום.
  9. תדה חברים, אני שמח שזה מועיל לכם. ערכתי והוספתי נספח. יכול להיות ששווה לערוך את כל החלק הזה שוב אבל בינתיים נזרום.
  10. כן לגמרי. עשיתי נסיונות כאלה גם בנינה וגם בשארפקאפ והבעיה היא שיש היסט מסויים בין מה שהגייד רואה למה שהסקופ הראשי רואה. בסופ"ש נתקלתי באותה בעיה. על מטרות מסויימות לא הצלחתי להשיג איפוס עם שני הפותרים שאני משתמש בהם. אבל מצאתי פתרון שאולי יעזור לך. אוסיף את הפרטים בנספח של חלק ב' שכתבתי מאוחר יותר היום.
  11. לא קביעה. אבחנה. 🙂 וגם כתבתי שהיא לא אידאלית. הסיבה העיקרית מבחינתי היא הצורך בלצלם Darks כל לילה מחדש. זה גוזל זמן יקר. הamp glow די אגרסיבי במצלמה הזו.
  12. שוב שלום חברים לתחביב, בחודשים האחרונים ביצעתי התקדמות די גדולה במסע הזה של צילום אסטרונומי. ובזמן שיורד עלינו ברד, חשבתי לעשות סיכום קצר שאולי יעזור לאחרים בתהליך קבלת ההחלטות. בעצם תהליך הלמידה וההתקדמות היה בשני מישורים - הציוד והתוכנה. את הצד שלי בתוכנה אתם כבר מכירים, NINA מבחינתי שינתה את כל חוקי המשחק ואמשיך לכתוב את המדריכים כי אני מאמין שהיא יכולה לעזור גם להרבה מכם. אבל בפוסט הזה אדבר דווקא על הציוד. המצלמה: חפרתי לכם על מצלמות לא מעט פה ובזכות העצה שלכם הזמנתי את הASI485MC. האם זו המצלמה האידיאלית לפלנטות וירח? כנראה שכן. ההסתייגות היחידה שלי היא שלא היה לי מספיק זמן איתה עם פלנטות. אבל ממש שכן יצא לי, התוצאות מרשימות מאוד. האם זו המצלמה האידיאלית לצילום DSO? ממש לא. האם אפשר להוציא איתה תוצאות מספקות? ממש כן. זה אומנם דורש יותר עבודה בקליברציה אבל עם טיפה עקשנות אני מוציא דברים יפים מאוד לטעמי. האם אני שוקל להביא 533MC מתישהו? כן 😄 החצובה: אני יודע, נתתם לי את העצה לא לקנות את הוודג' ועדיין הלכתי וקניתי אותו. זאת הייתה טעות. בסופו של דבר זה כלי שמתאים לEAA ולא לצילום ממושך לאורך לילות שלמים. אני כנראה אמכור רק את הוודג' בסופו של דבר ואשאיר את הSE לתצפיות מהירות יותר. אחרי שהבנתי את הטעות, הזמנתי חצובה משוונית נורמלית. התלבטתי הרבה בין הSkyWatcher HEQ5 לiOptron GEM28. בסוף הזמנתי את הGEM28 ביחד עם iGuider בגלל המשקל והחיבור הישיר למחשב בלי מתאמים למיניהם והגייד סקופ שיושב כחלק מהחצובה. זה חסך לי את הצורך לקנות טבעות או מתאמים כדי להרכיב הכל. ידעתי שאני לוקח עוד פעם סיכון שהחצובה לא תתאים ב100 אחוז, שאקבל לימון, שהסקופ עקיבה קצת קטן לאורך מוקד שלי, ומה יקרה אם אני צריך להפעיל אחריות וכו'. אז לגבי האחריות, מהשיחות שלי עם FLO הם הרגיעו אותי ואמרו שהם יעזרו בכל דבר כולל להחליף את החצובה במקרה הצורך. לא קיבלתי לימון. למעשה, אני חושב שקיבלתי אבטיח ממש מתוק. אני לא רוצה לכתוב ביקורת מלאה על החצובה כי אני יודע שהזמן עושה את שלו בכלים האלה. אני כן אגיד שאני מקבל ממוצע די קבוע של 0.8" RMS בעקיבה וחשיפות של 3 דקות עם הסטאפ הזה. אז בינתיים יש לי בעיקר דברים טובים להגיד על החצובה אבל נחכה עם גזר דין סופי. פוקוסר אלקטרוני: הכרחי? לא ממש. אבל זה מקל על החיים משמעותית. הזמנתי את הCelestron Focus Motor כי במקרה תפסתי אחד יד שניה בB&H ב120 דולר. ההנאה הגדולה שלי במכשיר הזה היא שזה עוד כלי שמאפשר לי לנהל את כל המערכת מהטלפון בתוך הבית במקום להיות בחוץ בקור. אני מניח שלקראת הקיץ ששינויי הטמפרטורה יהיו קיצוניים יותר, אז הוא יפעל קשה יותר. אני מחכה למגירת פילטרים מZWO אבל הם כרגע בחופשת ראש השנה שלהם אז זה ישלח רק ב8 לפברואר. אבל אני מצפה שהפילטרים גם יעשו שינוי משמעותי. אז בינתיים הריג שלי נראה ככה: כמה תמונות מהשבוע האחרון: M64 - 40 x 180s קצת מרוח. יכולתי להעיף כמה פריימים ולפתור את זה האמת. M1 - 160 x 60s טוב חפרתי מלא. כמה שאלות לגבי תחזוקה לסיום: ניהול לחות. למה זה כל כך יקר? האם בארצנו הלוהטת בעיקר יש צורך להשקיע במחמם אלקטרוני או שהשטיחונים האלה של סלסטרון מספיקים? אני צריך לנקות את העדשה הקדמית. עצות לאיך לנקות במינימום נזק? כיסוי לטלסקופ. הייתי מעדיף לא לפרק את כל הריג בכל פעם שיורד גשם. יש כיסוי מסויים שאתם ממליצים עליו? אם זה כזה שמגן מהשמש הלוהטת אז בכלל נהדר. תודה שקראתם ואחלה סופ"ש לכולם.
×
×
  • צור חדש...

Important Information