עבור לתוכן
  • צור חשבון

Ron Or-El

חבר פורום
  • הודעות פעילות

    67
  • הצטרפות

  • ביקר לאחרונה

  • ימי נצחון

    11

כל דבר שפורסם על-ידי Ron Or-El

  1. +1 ל GEM28 החצובה שלי עמדה במרפסת 4 חודשים רצוף בשמש של יולי אוגוסט עם כיסוי די פשוט ומתפקדת פשוט מצוין. ממוצע עקיבה של 0.4-0.5rms הוא די שגרתי. הריפרקטור שלי עם מצלמה ופילטרים שוקלים קצת פחות מ4קילו. שווה לקחת בחשבון שיש סיכוי סביר שתצטרך לעשות לה כיולים מסוימים. זה יכול להיות כיוון פשוט של הלחץ על הגלגלי שיניים או אפילו ניתוח שידרוש לפרק את כל החצובה. כל אחד עם ידיים קצת טכניות יכול לעשות את הכיולים האלה. אבל אני מניח שלא כל אחד ירגיש בנוח לפרק חצובה חדשה שהם רק קנו.
  2. שלום חברים, הרבה זמן לא כתבתי פה 🙂 עברה שנה מאז שהתחלתי לצלם. מהתחלה מאוד רעועה, היום אני כבר מגיע לתוצאות די מספקות וכבר צילמתי עשרות מטרות ברמה כזו או אחרת. בתקופת הקיץ צילמתי כל לילה במשך כמעט 3 חודשים רצוף. הסיכום עלול להיות ארוך אז אני אגע רק בנקודות שנראות לי חשובות. החצובה: iOptron Gem28 ההתחלה לא הייתה משהו אבל לא גרועה כמו ביקורות אחרות שראיתי. נקודת המוצא שלי הייתה ממוצע עקיבה של 0.8-0.9 RMS. רק אחרי כמה כיוונונים שככלו גם לפרק את החצובה לגמרי הגעתי לעקיבה מעולה. זה התחיל בכיוון הלחץ של גלגלי השיניים על בורג התולעת שנתן שיפור של 0.1-0.2 בממוצע אבל עדיין לא הייתי מרוצה. אחרי חפירה בכל פורום אפשרי מצאתי רמז. מסתבר שהמנועים הפנימיים מוחזקים עם שני ברגים, ובהרבה מקרים הם מהודקים מדי מה שיוצר זווית ולחץ מיותר על הגומיה. לתקן את זה הייתי צריך לפרק את כל החצובה לגורמים אבל ברגע שהסתיים הניתוח הזה, הגעתי לתוצאות עקיבה מעולות. לדוגמא: הסקופ עצמו: HyperStar הוא כלי נהדר למי שיש סבלנות. הבעיה שכל פירוק והרכבה דורש כיוון מחדש של העדשה מה שהפך למעייף מהר מאוד. אשתי המדהימה פינקה אותי בסקופ חדש ליום הולדת: Askar FRA400 ומאז ההייפרסטאר יושב בקופסא. אני אכתוב מתישהו ביקורת מלאה על האסקר אבל בינתיים אגיד שאני נהנה ממנו מאוד. עריכה: כנראה האלמנט הקריטי ביותר. PixInsight זו תוכנה מורכבת והרבה פעמים מתסכלת. עברתי על עשרות אם לא מאות מדריכים, חלקם בתשלום ואני עדיין לומד טכניקות חדשות על בסיס יומי. האמת שהשיפור נראה בכל תמונה חדשה שאני עורך. יש סרטונים ומדריכים מדהימים ושווים ביותר שאשמח להפנות אליהם אם מישהו מעוניין. הנה התמונה האחרונה שצילמתי וערכתי שדי מסכמת את כל מה שלמדתי בשנה האחרונה. עריכה של צילום עם פילטר פס-כפול לפלטת הצבעים של האבל. SH2-101 The Tulip Nebula Askar FRA400 f/5.6 ZWO ASI533MC Optrolong L-Extreme 219 * 180s = 10hr 57m Stacked and Processed in PixInsight Bortle8 מאחל לכם שנה טובה, חתימה טובה, שמיים נקיים ושתשארו סקרנים. רון
  3. אני מתחיל להשתלט על העניינים. קניתי לוח ציור מואר לFlats ונראה שזה עושה אחלה עבודה. אני עדיין מחפש את השילוב המושלם של גיין מול זמן חשיפה עם הסטאפ הזה.
  4. Gem28. אני צריך גם כוח למחשב 12v 2A ומחממים שאני לא סגור על כמה כוח הם שואבים בדיוק. אני שוקל להרכיב סוללה בעצמי. מישהו יכול להמליץ על סוללה שתהיה הבסיס לבנייה כזו?
  5. אז... איך אתם מספקים כוח למערכת שלכם בשטח?
  6. היה צורך בתיקון קטנטן של הטילט. בקולומציה לא נגעתי באמת. נסיון שני. יש שיפור אבל עדיין לא מושלם. Coma Cluster עם הגלקסיות מסומנות. שעתיים חשיפה כוללת עם L-Pro מבורטל 8
  7. היי, סיפרתי פה קצת בעבר שיש לי קצת בעייתיות לצאת מהבית לשעות ארוכות. בזמן האחרון יש שיפור ואני מתחיל להשתעשע עם הרעיון של לסוע למקום חשוך. אני כבר שבעה חודשים בערך מצלם ומתצפת ממרפסת הבית ואני יודע שאני מפספס בגדול. חשבתי להתחיל במקום שיהיה לי קצת נוח יותר כמו צימר באיזה יישוב מספיק חשוך. מישהו מכיר משהו כזה ויכול להמליץ? אני יודע שזה לא אידיאלי. Baby steps 🙂
  8. אז רגע לפני סוף עונת הערפיליות, הלכתי על זה. HyperStar C6v4 ביחד עם המגירת פילטרים. ההרכבה די פשוטה ומהירה. מפרקים את המראה המשנית (בזהירות!) ומושיבים אותה בקופסא היעודית שמגיעה עם העדשה. לאחר מכן מבריגים הכל למקום. היו משהו כמו שעתיים נורמליות לנסיון אז לא התעסקתי בקולימציה או טילטינג. אבל אני בהחלט צריך לטפל בזה. אני מזהה היסט מסויים לימין אבל נטפל בזה בלילה המוצלח הבא. פריימים לכיול יהיו סופר קריטיים עם המערכת הזו. אני אצטרך לקנות לוח ציור מואר ע"מ להוציא FLATS כמו שצריך. הפוקוס היה מהיר יחסית, אבל רק בזמן עריכה גיליתי שהפוקוס לא היה מושלם. אני חושב שאני צריך להקטין את הסטפים של האוטופוקוסר. ההגדרות דית'ר שלי לא נכונות לאורך מוקד כזה ובגלל זה יש לי המון Walking Noise. אבל חוץ מזה, אני עף על המערכת הזה ובעיקר לא ראיתי בעיות שאי אפשר לטפל בהן. הנה שתי דוגמאות. שתיהן 60 חשיפות של 30 שניות = חצי שעה עם פילטר L-Pro חורף הבא יהיה מעניין מאוד 🙂 נ.ב - אני מצטער על העיכוב במדריכים. לא היו הרבה הזדמנויות בחודש האחרון לצילום.
  9. תדה חברים, אני שמח שזה מועיל לכם. ערכתי והוספתי נספח. יכול להיות ששווה לערוך את כל החלק הזה שוב אבל בינתיים נזרום.
  10. כן לגמרי. עשיתי נסיונות כאלה גם בנינה וגם בשארפקאפ והבעיה היא שיש היסט מסויים בין מה שהגייד רואה למה שהסקופ הראשי רואה. בסופ"ש נתקלתי באותה בעיה. על מטרות מסויימות לא הצלחתי להשיג איפוס עם שני הפותרים שאני משתמש בהם. אבל מצאתי פתרון שאולי יעזור לך. אוסיף את הפרטים בנספח של חלק ב' שכתבתי מאוחר יותר היום.
  11. לא קביעה. אבחנה. 🙂 וגם כתבתי שהיא לא אידאלית. הסיבה העיקרית מבחינתי היא הצורך בלצלם Darks כל לילה מחדש. זה גוזל זמן יקר. הamp glow די אגרסיבי במצלמה הזו.
  12. שוב שלום חברים לתחביב, בחודשים האחרונים ביצעתי התקדמות די גדולה במסע הזה של צילום אסטרונומי. ובזמן שיורד עלינו ברד, חשבתי לעשות סיכום קצר שאולי יעזור לאחרים בתהליך קבלת ההחלטות. בעצם תהליך הלמידה וההתקדמות היה בשני מישורים - הציוד והתוכנה. את הצד שלי בתוכנה אתם כבר מכירים, NINA מבחינתי שינתה את כל חוקי המשחק ואמשיך לכתוב את המדריכים כי אני מאמין שהיא יכולה לעזור גם להרבה מכם. אבל בפוסט הזה אדבר דווקא על הציוד. המצלמה: חפרתי לכם על מצלמות לא מעט פה ובזכות העצה שלכם הזמנתי את הASI485MC. האם זו המצלמה האידיאלית לפלנטות וירח? כנראה שכן. ההסתייגות היחידה שלי היא שלא היה לי מספיק זמן איתה עם פלנטות. אבל ממש שכן יצא לי, התוצאות מרשימות מאוד. האם זו המצלמה האידיאלית לצילום DSO? ממש לא. האם אפשר להוציא איתה תוצאות מספקות? ממש כן. זה אומנם דורש יותר עבודה בקליברציה אבל עם טיפה עקשנות אני מוציא דברים יפים מאוד לטעמי. האם אני שוקל להביא 533MC מתישהו? כן 😄 החצובה: אני יודע, נתתם לי את העצה לא לקנות את הוודג' ועדיין הלכתי וקניתי אותו. זאת הייתה טעות. בסופו של דבר זה כלי שמתאים לEAA ולא לצילום ממושך לאורך לילות שלמים. אני כנראה אמכור רק את הוודג' בסופו של דבר ואשאיר את הSE לתצפיות מהירות יותר. אחרי שהבנתי את הטעות, הזמנתי חצובה משוונית נורמלית. התלבטתי הרבה בין הSkyWatcher HEQ5 לiOptron GEM28. בסוף הזמנתי את הGEM28 ביחד עם iGuider בגלל המשקל והחיבור הישיר למחשב בלי מתאמים למיניהם והגייד סקופ שיושב כחלק מהחצובה. זה חסך לי את הצורך לקנות טבעות או מתאמים כדי להרכיב הכל. ידעתי שאני לוקח עוד פעם סיכון שהחצובה לא תתאים ב100 אחוז, שאקבל לימון, שהסקופ עקיבה קצת קטן לאורך מוקד שלי, ומה יקרה אם אני צריך להפעיל אחריות וכו'. אז לגבי האחריות, מהשיחות שלי עם FLO הם הרגיעו אותי ואמרו שהם יעזרו בכל דבר כולל להחליף את החצובה במקרה הצורך. לא קיבלתי לימון. למעשה, אני חושב שקיבלתי אבטיח ממש מתוק. אני לא רוצה לכתוב ביקורת מלאה על החצובה כי אני יודע שהזמן עושה את שלו בכלים האלה. אני כן אגיד שאני מקבל ממוצע די קבוע של 0.8" RMS בעקיבה וחשיפות של 3 דקות עם הסטאפ הזה. אז בינתיים יש לי בעיקר דברים טובים להגיד על החצובה אבל נחכה עם גזר דין סופי. פוקוסר אלקטרוני: הכרחי? לא ממש. אבל זה מקל על החיים משמעותית. הזמנתי את הCelestron Focus Motor כי במקרה תפסתי אחד יד שניה בB&H ב120 דולר. ההנאה הגדולה שלי במכשיר הזה היא שזה עוד כלי שמאפשר לי לנהל את כל המערכת מהטלפון בתוך הבית במקום להיות בחוץ בקור. אני מניח שלקראת הקיץ ששינויי הטמפרטורה יהיו קיצוניים יותר, אז הוא יפעל קשה יותר. אני מחכה למגירת פילטרים מZWO אבל הם כרגע בחופשת ראש השנה שלהם אז זה ישלח רק ב8 לפברואר. אבל אני מצפה שהפילטרים גם יעשו שינוי משמעותי. אז בינתיים הריג שלי נראה ככה: כמה תמונות מהשבוע האחרון: M64 - 40 x 180s קצת מרוח. יכולתי להעיף כמה פריימים ולפתור את זה האמת. M1 - 160 x 60s טוב חפרתי מלא. כמה שאלות לגבי תחזוקה לסיום: ניהול לחות. למה זה כל כך יקר? האם בארצנו הלוהטת בעיקר יש צורך להשקיע במחמם אלקטרוני או שהשטיחונים האלה של סלסטרון מספיקים? אני צריך לנקות את העדשה הקדמית. עצות לאיך לנקות במינימום נזק? כיסוי לטלסקופ. הייתי מעדיף לא לפרק את כל הריג בכל פעם שיורד גשם. יש כיסוי מסויים שאתם ממליצים עליו? אם זה כזה שמגן מהשמש הלוהטת אז בכלל נהדר. תודה שקראתם ואחלה סופ"ש לכולם.
  13. תתחדש יוסי. נשמח לראות איך הוא מתפקד בeaa כשתהיה לך הזדמנות ותודה על הסקירה 🙂
  14. אז לפני שמתחילים לחבר ציוד, אני ממליץ להגדיר את התוכנה לצרכים ולציוד שלנו. זה יקל מאוד על דברים בהמשך. אטלס שמיים: דבר ראשון נגדיר את האטלס. זהו כלי נהדר שבעצם מספק לנו מאגר מידע על אובייקטים בשמיים, המיקום שלהם בשמיים, המסלול בשמיים וכו'. והכל מאוד ויזואלי. נוריד את ספריית המידע של האטלס מפה: Sky Atlas Image Repository נחלץ את הקבצים ונשים את הספרייה במיקום נוח. בתוך NINA ניגש ל Option -> General בשורה Sky Atlas Image Folder נגדיר את המיקום של הספרייה. מסומן בצהוב עכשיו כבר בזמן החיפוש אנחנו יכולים לקבל תמונה של האובייקט וכל המידע הנלווה. בנוסף, נגדיר לNINA את המיקום שלנו. מסומן בירוק. אם מתחשק לכם, אתם יכולים לשנות גם את הצבעים, להכין פרופילים ועוד כמה אפשרויות לנוחותכם. הגדרות ציוד: ניגש ל Options -> Equipment בהגדרות המצלמה אין צורך לגעת בדרך כלל. התוכנה תיקח את כל הנתונים אוטומטית ברגע שתחברו מצלמה. הגדירו שם, אורך מוקד ויחס מוקד לטלסקופ שלכם. הגדירו כמה זמן השהייה לאחר תזוזה של החצובה. הגדירו פילטרים כרצונכם. גם אם אתם משתמשים במגירת פילטרים או בגלגל פילטרים ידני, עדיין מומלץ להכניס את הפרטים. זה יעזור בהמשך. הגדרת ה-Do Not Sync נועדה לחלק מחצובות SkyWatcher שנוטות לפעמים לאבד איפוס אחרי המרידיאן. אם אין לכם תוכניות לצלם תוך כדי המרידיאן, זה יכול להשאר כבוי. אם אתם מעוניינים, אתם יכולים להוסיף עדכוני מזג אוויר בזמן אמת. כדי להפעיל את השירות, גשו ל Weather API - OpenWeatherMap והרשמו. לאחר ההרשמה יופיע בחשבון שלכם API Key שאותו תצטרכו להדביק בNINA אם אתם מעוניינים לעבוד עם פלנטריום תוכלו לבחור ולהגדיר אותו גם כן. Plate Solving ללא ספק הפיצ'ר האהוב עלי. חסל איפוסים, חסל Go To לא מדוייק, חסל מסגור לא מדוייק. ומוגדר נכון גם מהיר בהרבה מאיפוס סטנדרטי. Plate Solving מתחלק לשניים בNINA: Local - מצב בו התוכנה לפענוח יושבת אצלינו על המחשב וNINA שולחת אליה שאילתות. יתרונות. מאוד מהיר. אם אנחנו בקרבת המטרה שלנו הפתרון יקח פחות משניה. חסרונות, מאוד רגיש לעקבות כוכבים ותמונות רועשות. המצב הזה יעשה חיפוש ברדיוס 30 מעלות מהמיקום שהטלסקופ חושב שהוא מצביע לכיוונו. Blind - מצב בו אנחנו אפילו לא צריכים להגדיר לאן הטלסקופ מסתכל. ניקח תמונה ונקבל תשובה על המיקום ואיפוס מיידי של החצובה. יתרונות - מקיף מאוד ועמיד גם לרעש ועקבות כוכבים. חסרונות - עלול להיות איטי כי אנחנו מחפשים במאגר הרבה יותר גדול וברדיוס של 180 מעלות. כשנבצע שאילתא, NINA קודם כל תגיש שאילתא לLocal Solver ובמקרה שתכשל, תריץ את אותה שאילתא אם ה Blind Solver Local Solver: יש כמה וכמה תוכנות ופתרונות. אני עובד עם ASTAP כי זה עבד לי מצויין מהפעם הראשונה ולא ראיתי צורך לנסות משהו אחר. את ASTAP ומאגרי המידע שלה אפשר להוריד מפה: ASTAP, Astrometric Stacking Program (hnsky.org)Astrometry.net לאחר ההתקנה, ניגש בNINA לOptions -> Plate Solving תחת ההגדרות של ASTAP נוודא שהתוכנה זיהתה את המיקום ובמקרה שלא, נכווין אותה. Blind Solver עבור המצב הזה, אני בחרתי להשתמש בפותר אוטומטי דרך Astrometry.net ניגש ל Astrometry.net ונרשם לשירות. לאחר ההרשמה ניגש לחשבון שלנו ונכניס את הAPI Key בNINA. המשך הגדרות Plate Solve נגדיר את זמן החשיפה עבור כל פתרון נגדיר פילטר ספציפי שאיתו נעשה את החשיפות לפתרון נגדיר מספר נסיונות וזמן המתנה במקרה של כשלון לא ראיתי צורך לגעת בהגדרות נוספות תוספים מומלצים: NINA כוללת ספרייה די רחבה של תוספים. כמה מהם הכרחיים לתהליך העבודה שלי ועליהם אדבר בהמשך המדריך. לבינתיים, נתקין אותם. ניגש לPlugins -> Available ונתקין את התוספים הבאים: Exposure Calculator Scope Control Three Point Polar Align PixinSight Tools ברמת העקרון אנחנו מוכנים לחבר את הציוד. בפעם הבאה ניכנס לזה ונתקדם. אחלה שבוע לכולם. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- נספח: התקנת מאגר המידע של Astrometry על המחשב - מספק פתרון לאורך מוקד גבוה ומקרים שאין גישה לאתר קורים מצבים שלAstrometry.net לוקח המון זמן לפתור פריימים שעלו לאתר שלהם. זה יכול לקרות בגלל עומס על השרתים, שנופל להם האתר (כמו שקרה בסופ"ש האחרון) או גם אם אנחנו במקום בלי גישה לרשת. וסיבה נוספת שגיליתי שמעכבת פתרונות, זה פריימים באורך מוקד גבוה. אני מניח שזה הגיוני, אבל זה עדיין מעצבן. מה שאפשר לעשות זה להתקין את המאגר שלהם לוקאלית על המחשב, אבל בצורה חכמה. אנחנו נגדיר לתוכנה מה האורך מוקד שלנו, ואז נוריד רק את המאגר שנחוץ לנו. האמת שזה כל כך יעיל, שאני כבר לא רואה צורך בשירות אונליין. בשביל כל הסיפור הזה אנחנו נשתמש בתוכנה שאילן כבר הזכיר פה: All Sky Plate Solver אחרי שהתקנו את התוכנה נעלה אותה וניגש לתפריט Index -> Index Installation Wizard בחלון שנפתח נרשום את אורך המוקד ואת נתוני המצלמה. את נתוני המצלמה אפשר לשלוף מכל קובץ FITS שצילמתם עם הסטאפ. בלחיצה על Retrieve from FITS file תתבקשו לבחור את הקובץ והנתונים ישלפו. אחרי שהכנסנו את כל הנתונים, המאגרים הרלוונטיים יסומנו ואז נתקין אותם בלחיצה עלInstall Indexes highlighted. תהליך ההורדה לוקח לא מעט זמן אבל כשזה מסתיים אפשר לסגור את החלון הזה. לאחר מכן ניגש לתפריט Settings -> P late Solver Settings ונכניס את אורך המוקד וגודל הפיקסל. שלב אחרון יהיה להחליף בהגדרות של NINA את הBlind Solver ל All Sky Plate Solver. טיפ נוסף, במקרה ועדיין לא מצליח לכם, תנסו להריץ את הSettings Assistance ב All Sky Plate Solver. זה תהליך בחמישה שלבים די פשוטים שבסופו תקבלו את אורך המוקד האמיתי שלכם. אז רק לסכם שניה, ASTAP הוא עדיין הפותר החביב עלי כי הוא הכי מהיר מכולם. All Sky Plate Solver החליף אצלי את Astrometry.net אבל אני עדיין שומר את ההגדרות האלה כבקאפ נוסף. אני מקווה שזה יעזור גם לכם. קיוויתי לצלם סרטון היום שמדגים סיקוונס אבל... עננים.
  15. אז לבקשת הקהל הנה החלק הראשון. אני אתחיל בבסיס ממש על מה זו התוכנה לאלה שממש רק מתחילים בתחום ואז אשתף את הסיקוונס הנוכחי שלי שמדגים לא רע מה התוכנה יודעת לעשות. את ההמשך אני אכתוב כשיש לי את הציוד מחובר ואולי אצרף כמה סרטונים. אז NIGHTTIME IMAGING 'N' ASTRONOMY או בקצרה NINA היא תוכנת קוד פתוח לצילום אסטרונומי -DSO. היא כוללת מערך שליטה על ציוד אסטרונומי בפרוטוקול ASCOM והיא מסוגלת לשלוט על הכל החל מהמצלמה ועד לכיפות מצפה ומערכות מזג אוויר. רשימה חלקית של האפשרויות בתוכנה: שליטה בפרוטוקול ASCOM על כל מערך הצילום שלכם זיהוי, אפיון וקטלוג של החשיפות בזמן אמת Sequencer עמוק המאפשר יצירת תנאים לכל סיטואציה שתוכלו לחשוב עליה. הכל מ-מתי להתחיל צילום ועד ללשלוח התראה לנייד אם משהו משתבש או צריך התערבות אדם. אטלס שמיים מקיף עם לא מעט אפשרויות סינון. מסייע מסגור שעוזר לנו להשיג את הזווית המדוייקת למטרה או מוזאיקות מורכבות. Flat Wizard כשמו כן הוא. מחשב את זמני החשיפה האופטימליים לFlats שלכם. רשימה גדולה ומתרחבת של תוספים שמרחיבים את היכולות של התוכנה. שווה להזכיר את התוסף לאיפוס לצפון שעובד פשוט נהדר גם אם מבט לפולאריס. אז בואו נביט רגע על הסיקוונס העיקרי שאיתו אני עובד כרגע: בחלק העליון אנחנו יכולים לראות את הנתונים על המטרה. השם מופיע בכותרת של כל הסיקוונס. בנוסף אנחנו רואים את המיקום של המטרה והסיבוב ביחס למצלמה. הגרף מציג לנו את הנתונים על המטרה לאורך הלילה. ציר x הוא זמן, ציר y הוא גובה במעלות. בנוסף אפשר לראות את המסלול של המטרה לאורך הלילה ואת קו האופק שאני הגדרתי. זה קו האופק מהמרפסת שלי על בסיס נתוני גובה ואזימוט שהכנסתי לתוכנה, כולל כל ההפרעות כמו עצים, בניינים וכו'. אני אסביר גם איך עושים את זה. אתם יכולים כבר בטח לראות כמה עוצמתי הכלי הזה. אפשר לתכנן את הצילום בצורה מושלמת רק מהנתונים האלה. השלב הבא הם טריגרים שאומרים לתוכנה לעשות משהו כשתנאי מסויים קורה. לדוגמא, אם יש סטייה של יותר מ-3 שניות מעלה, תבצע תיקון, תשחזר עקיבה ותשלח Push לנייד שלי. בשלב הבא, אנחנו עוברים להכנת הציוד והמטרה. זה נראה כך: בשלב הראשון אנחנו מכינים את הציוד. 10 דקות לפני השקיעה הטלסקופ יתעורר. אם יש לכם מצלמה מקוררת זה המקום לשים הוראה להתחיל בקירור. השלבים הבאים הם ההכנה למטרה. דבר ראשון, אנחנו ממתינים לשקיעה מוחלטת ושהמטרה תהיה מעל האופק. במקרה הזה המטרה מעל לאופק כמה מהתתחלה אבל אם אתם רואים להכין מטרה לאמצע הלילה או אפילו כמה מטרות זה מאוד יעיל. קחו בחשבון שהוא מתייחס לקו האופק שאני הגדרתי לו, אם אין לכם אחד כזה הוא יתייחס לגובה המטרה בשמיים. Slew, center and rotate - הטלסקופ יגש למטרה, יבצע Plate Solve ותיקונים לפי הצורך. כולל תיקון לסיבוב המצלמה על פי מה שקבעתם במסגור. שני השלבים הבאים הם די ברורים, מתחילים עקיבה וביצוע פוקוס אוטומטי על המטרה. שהכל מוכן ורץ אני מקבל הודעת פוש - Hooray! 😄 אני מתכנן להכניס כאן עוד הוראה להודעת פוש למקרה של כשלון באחד משלושת השלבים הקודמים. השלב הבא הוא הצילום עצמו: אז מה שקורה כאן בעצם זה ככה. התוכנה תיקח חשיפה אחת תבדוק שהHFR לא עלה ביותר מ-10%. אם כן, היא תעשה אוטו פוקוס. בנוסף, כל 10 חשיפות היא תעשה Dither. כל זה ימשיך בלופ כל עוד שני התנאים - שעה וגובה מתקיימים. בנוסף לתנאים של Meridian Flip ו Center After Drift שהגדרנו בהתחלה. אח"כ יש הוראה להחלפת פילטר (במקרה של מגירת פילטרים ידנית הוא יתן התראה ישלח לי פוש שהגיע הזמן להחליף לי פילטר. אחרי ההחלפה הוא יבצע שוב אוטו פוקוס. בשלב הבא אנחנו ממשיכים בצילום אחרי ההיפוך עד לשעה מסויימת. ובסוף מחנים את הטלסקופ. אז כמו שאתם רואים האפשרויות פה מאוד מקיפות ואני נוגע רק בקשקש של מה שאפשר לעשות בNINA. אז זהו לבינתיים. אני מקווה שאתם רואים את כל הפוטנציאל, האפשרויות והנוחות. מכל התוכנות שניסיתי, NINA באמת מנצחת בגדול. את החלק הבא אני כבר אכתוב עם כל הציוד מחובר ואסביר איך מכינים את התוכנה לעבודה יעילה וכיפית. בינתיים אתם מוזמנים להוריד את התוכנה מפה: Download – Nighttime Imaging 'N' Astronomy (nighttime-imaging.eu) אם אתם רוצים להשתמש בכל האפשרויות המתקדמות שאני מדבר עליהם פה, תצטרכו את גרסה Beta 2.0 עכשיו רק חסר שתעבור מאיתנו הסופה הזו 🙂 דיסקליימר: את כל המידע על התוכנה אני מקבל משני ערוצי יוטיוב. Cuiv the Lazy geek ו-Patriot Astro צ'אד aka פטריוט אסטרו מייעץ לי המון והוא בחור נהדר עם המון ידע שהוא שמח לחלוק. אחלה סופ"ש חברים.
  16. אשמח לשמוע את הביקורת על המחשב אחרי שתקבל אותו. אני גם מחפש אחד.
  17. בטח בשמחה. אופציה 1: כשמתקינים Deep Sky Stacker הוא מתקין גם DeepStackerLive. היא ממש פשוטה לשימוש: במסך הראשון פשוט קובעים את הספרייה של הפריימים למעלה. לוחצים על Monitor כדי להתחיל לעבד את הקבצים וStack כדי להערים. בחלון אפשרויות קובעים את המינימום הנדרש כדי שתמונה תכנס לסטאק. אלה הסטינגס שאני משתמש בהם: * יש לי פה טעות. FWHM צריך להיות על 5. וזהו נותנים לזה לרוץ בזמן הצילום. היתרונות: זה מהיר מאוד. אני יכול לדעת כבר בסוף הצילום איזה פריימים טובים ואיזה לזרוק. החסרון העיקרי - האפשרויות עריכה בזמן אמת ממש מוגבלות. אופציה ב: PixInSight in NINA אם יש לכם PI, לNINA יש פלאגאין חדש יחסית שמדבר עם PI בזמן אמת. נראה ככה: ממש פשוט לתפעול. פשוט מכניסים MasterFlat ומתחילים. יש גם אפשרויות סינון על בסיס HFR, RMS ומספר כוכבים. היתרון, התמונה עוברת עיבוד וביטול רעש של PI בזמן אמת מה שנותן תוצאה ממש יפה On the go החסרון, הסינון דורש שיפור. הרבה תמונות לא טובות עדיין נכנסות לסטאק, גם כאלה שלא אמורות. אבל זה עוד ישתפר בהמשך אני מניח. דוגמא למשהו שממש קל לעשות בNINA ואני לא הצלחתי לעשות בSharpCap: בDrift After Center אני בעצם קובע לו רף סטייה של מקסימום דקת מעלה. במקרה שזה חורג, תשלח פקודת תיקון לחצובה. עכשיו אני משתמש כבר בסקוונס הרבה יותר מורכב שכולל כבר קו אופק על בסיס המיקום שלי, תזמון התחלה וסוף על בסיס גובה האובייקט בשמיים ביחס לקו האופק שלי, תיקון פוקוס אוטומטי, תיקון סטייה אוטומטי, דית'ר, תיקוני עקיבה ועוד מלא דברים. וכל מה שאני צריך לעשות בתחילת הערב זה להחליט על המטרה. אם יש עניין בזה אשמח לכתוב מדריך מלא לנינה בעברית. לפחות מה שאני יודע בינתיים.
  18. בכנות, אני ירדתי מSharpCap. היא עובדת נהדר לצילום פלנטרי אבל לDSO היא מסורבלת ממש. אני מעדיף את השילוב של NINA עם DSS Live או אם יש לך רשיון לPixInSight (זמין ל45 יום נסיון חינם) אתה יכול לעשות LiveStacking בתוך NINA עם PI. אבל, לפי מה שאני רואה אתה מצלם DSO בRAW8. תחליף לRAW16 ואת הDebayer לAuto. נראה לי שזה יפתור לך את הבעיה. חוץ מזה, כמו שיוסי אמר, לפני שאתה מתחיל LiveStacking, תכין קובץ Dark. תחת תפריט Capture -> Capture Dark... פשוט תעקוב אחרי ההוראות שם. זה ינקה לך את הסטאק פלאים.
  19. הזמנתי את המגירה של ZWO בהמלצה של FLO. המחשבה שלי היא להחליף את הספייסר 21mm במגירת פילטרים באותו עובי. בטח אקבל את המשלוח עוד שבועיים כזה ואוכל לעדכן. לגבי הסיבוב, אני לא בטוח בעצמי עדיין אבל לzwo יש שם מסובב משלהם לא?
  20. היי, רק מעדכן שעם קצת עזרה מFLO הכל הסתדר. כבר הלילה הגעתי לחשיפות של דקה די בקלות. אני עדיין צריך לעבוד על flats ועריכה בכללי אבל התוצאות כבר די מוצלחות. בתמונה, M1 עם 75 חשיפות של 60 שניות בעריכה זריזה.
  21. היי, אז קניתי IOptron Gem28 ואני חושב שקיבלתי לימון חמוץ במיוחד. זה התחיל בזה ששחררתי את ה RA קלאצ', הייתה לו הרגשה חולית. כאילו יש איזה אבקה בפנים. זה לא חזר על עצמו שוב. אבל היום שמתי את הטלסקופ על החצובה ובהחלט יש רעש מוזר מהמנוע הזה. הנה סרטון. אפשר לשמוע כבר מההתחלה איזה רעש לא רצוי. אבל בערך משניה 15 זה כבר נשמע ממש לא טוב. כבר שלחתי מייל לFLO אבל מה דעתכם? זה משהו לדאוג בגללו או שאני סתם אוכל סרטים? כמו שזה נראה, רק ביום שני תהיה הזדמנות לעשות בדיקה אמיתית. תודה,
×
×
  • צור חדש...

Important Information