עבור לתוכן
  • צור חשבון

איזה סט עיניות כדאי להקים? מהן העיניות שאתם משתמשים בהן?


תגובות מומלצות

אז היום קיבלתי Explore Scientific 24/68 - אורך מוקד 24 מ"מ ורוחב שדה של 68 מעלות.

המכשיר שלי זה דובסוני של אוריון בקוטר 6 אינטש, עם אורך מוקד של 1200 מ"מ, שיכול לקבל רק עיניות של 1.25 אינטש. זו הסיבה שקניתי את ה-24/68. אם הייתי יכול לשים בו עיניות של 2 אינטש, כנראה שהייתי קונה עינית של 24/82.

בכל אופן - בהחלט רואים איכות, חדות ורוחב שדה גדולים יותר מאשר העינית המקורית שהגיעה עם הטלסקופ - פלוסיל 25 מ"מ.

ועכשיו לשאלה שלי - מה צריכה להיות העינית הבאה שאקנה?

נעבור קצת למספרים (כמו כל היהודים):

בטלסקופ שלי הגדלה מקסימלית אפקטיבית של פי 300 (מפתח של 6 אינטש).

את ההגדלה הזו אני משיג היום עם פלוסיל 8 מ"מ שקניתי בעבר יחד עם הברלו המקורי של הטלסקופ.

חוץ מזה, יש לי גם עינית פלוסיל 10 מ"מ שהגיעה גם היא עם הטלסקופ (הגדלות של 120 ו-240 עם ברלו), וגם עינית זום 7-21 מ"מ של סבוני שמשמשת אותי רק לכוכבי הלכת, הרבה פעמים עם הברלו.

העינית החדשה שקניתי נותנת לי הגדלה של פי 50 (מול פי 48 של הפלוסיל 25 מ"מ), אבל עם שדה ראיה הרבה יותר רחב.

לגבי העינית הבאה שלי - אני שוקל אולי ללכת על ES 11/82 - שתיתן לי הגדלות של 110 ו-220 עם ברלו, מה שיאפשר לי גם להשתמש בה לצפיה בכוכבי הלכת.

 

מה דעתכם? במה אתם משתמשים, מה העינית האהובה עליכם?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ה-11/82 נשמע כמו בחירה מצוינת בשבילך.

מה העינית האהובה עליי? חייב לבחור 2...

פנטקס XW20 70° כדי לתפוס את כל הירח או השמש ולמרבית ה-DSO - אצלי הגדלה 109 ושדה 38 דקות קשת.

TAK LE 7.5mm לפלנטרי בהגדלה 290. לא תמיד היציבות מאפשרת להשתמש בה, אבל כשהתנאים טובים יש תמורה. השדה פחות קריטי בשבילי במקרה הזה.

אני אישית פחות מתחבר לשימוש בברלו ומעדיף עוד עיניות.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

יש לי את ה 11/82. תוכל לנסות אותה התצפית הבאה לפני שתזמין.

אני עכשיו עובד על קטלוג הרשל 400, מה שאומר הרבה אובייקטים קטנים בבהירויות 9+. בתכלס, זה אומר שאני עושה סטאר הופינג עם 24 מ"מ ואז צופה באובייקט עצמו עם ה 11 מ"מ. עינית נהדרת. 

בנוסף יש לי את ה - 14 והאמת היא שאני כמעט ולא משתמש בה. 

 

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

פורסם (נערך)

אתה עושה נכון , ששדרגת את 24 ממ ועשכיו הכיוון של 11ממ בהחלט נכון .  הטלסקופים מגיעים לרוב עם 25 ממ ו10 ממ וזה לא סתם כי אלה הגדלות מאוד שימושיות ,מה שנקרא "פרטו" . לכן 11 מ"מ של אקספלור סיינטיפיק הכיוון הנכון ללכת אליו. אצלי שתי העיניות  26 ממ של נאגלר ,עינית פצצה  ו13 מ"מ של vixen  יפנית הכי שימושיות.

בנוסף 8.8 מ"מ לdso גלגסיות קטנות, פלנטריות ו5.5 מ"מ פלנטרי ,כפולים צמודים.

 נכון להסתכל על טווח exit pupil על מנת להגדיר אלא עיניות מתאימות לטלסקופ.  מצרף פה הסבר מםורט באנגלית .

USEFUL MAGNIFICATION RANGES FOR VISUAL OBSERVING
                                  IN ASTRONOMICAL TELESCOPES

 

LOW POWER  (3.6 to 9.9x per inch of aperture)(7mm to 2.6mm exit pupil):
Useful for finding objects and for observing ones of large angular size like very wide double stars, open star clusters, large faint nebulae, or some larger galaxies.  For lunar work in modest apertures, it is generally somewhat on the low  side, but can show the crescent moon with background starfields well.  This is also the range where Nebula filters tend to perform the best. (For a 5.1 inch aperture, this would be about 18x to about 50x)

 

MEDIUM POWER (10x to 18.9x per inch of aperture)(2.5mm to 1.3mm exit pupil):
Useful for observing somewhat smaller deep-sky objects such as galaxies, some diffuse nebulae, smaller open clusters, and moderate to large planetary nebulae.  Also useful in apertures 6 inches and larger for getting at least partial resolution on the brightest globular star clusters.  Often used in moderate to large apertures for detecting very small galaxies which may be invisible at low powers and for revealing details in some galaxies like dark lanes, mottling, and star-like nucleii.  Very useful for wide area views of the moon, or for showing the moon systems and some of the larger features of the planets.

 

HIGH POWER (19x to 31.9x per inch of aperture)(1.3mm to 0.8mm exit pupil):
A very useful power range for observing fine planetary and lunar detail.  This is the range where the full theoretical resolving power of the telescope is becoming visible.  Also useful in moderate to large apertures for getting better star resolution in tight globular clusters or for viewing detail in the smaller planetary nebulae, as well as resolving tight double stars.  This power range is sometimes compromised in apertures larger than 5 inches by seeing effects (ie: disturbances in the Earth's atmosphere which can blur fine detail).

 

VERY HIGH POWER (32x to 46.9x per inch of aperture)(0.8mm to 0.5mm exit pupil):
Useful for study of certain specific planetary details, and resolving double stars near or just above the resolution limit of the instrument.  Also useful in larger telescopes for resolving the cores of some very tight globular clusters or for detecting the finer detail and faint central stars in the smaller planetary nebulae.  Quite useful for telescope collimation tests or rough star-testing.  This power range is not as frequently usable with larger apertures due to seeing disturbances.  For planetary viewing, eye defects like motes and floaters (along with the somewhat lower overall light level), begin to become visible and slightly annoying in the upper half of this range.

 

EXTREME POWER (47x to 75x per inch)(0.5mm to 0.3mm exit pupil):
Mainly used for resolution of double stars at the resolution limit of the instrument, or for detecting elongation of unresolved doubles.  Powers up to 60x per inch are sometimes usable in rather small instruments for making gross planetary detail easier for beginners to see (ie: Jupiter's main belts or the Cassini Division in Saturn's rings).  This power range is not often used in apertures above 6 inches due to seeing limitations, and requires very good optical quality in the instrument.  Even when conditions are good, lunar and planetary views using this power range can sometimes seem less pleasing overall than at somewhat lower powers due to the lower light intensity and increasing interference from eye defects like floaters.  However, this range can be somewhat useful for certain *specific* targets or details which require extreme scale.  Examples include (for large apertures) seeing Encke's Division in Saturn's rings, the central star in M57, detail in some brighter planetary nebulae, or for resolving a few small specific lunar details.  Powers from 75x to 90x per inch are occasionally used for very close double star elongation, micrometer measurements, or for optical testing, but otherwise, powers well beyond 75x per inch can often be nearly useless, especially in inexpensive "department store" telescopes.

 

EMPTY MAGNIFICATION (100x per inch and above).  Nearly useless powers, mainly used as a marketing ploy by unscrupulous telescope retailers or manufacturers to sell small over-powered telescopes tobeginners.o .

נערך היום על-ידי Misha Kon
קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אצלי אורך המוקד עם ה Paracorr הוא בסביבות 1800ממ.

העינית המועדפת עלי היא האתוס 21ממ. היא נותנת הגדלה של 93 ושדה של 1.07

למספר אובייקטים גדולים כמו הצביר הכפול, אנדרומדה והרוזטה אני משתמש בנאגלר 31ממ. היא נותנת הגדלה של 63 ושדה של 1.3. זה קרוב לאתוס אבל משמעותי מאוד.

לאובייקטים קטנים וחיוורים יותר כמו גלקסיות או פלנטריות אני עובר לאתוס 8ממ - הגדלה של 244 ושדה של 0.4 מעלות. יש צבירי גלקסיות שהניווט אליהן מתבצע בעזרת העינית הזו וכך גם הניווט בתוך הצבירים. השילוב של העינית עם ה SCT הוא המועדף עלי לצפייה בכוכבי הלכת והירח בהגדלה של 250.

להגדלות ביניים בימים של ראות לא מייטבית יש לי את ה ES 14mm/82. נותנת הגדלה של 140 ושדה של 0.6. כבר שנה אני זומם לשדרג אותה עם עם אתוס 13 אבל בגדול היא לא ממש בשימוש ועל כן השדרוג הזה ירד בסדר העדיפויות.

עינית נוספת שכמעט אף פעם לא בשימוש - Meade 5.5mm/82. מעבר לעניין שהיא דורשת תנאים מצויינים, אני מאוד לא מרוצה ממה שאני מקבל ממנה. גם העינית הזו כנראה בשלב מסויים תשודרג. שומשה פעם אחרונה לפני שנה בערך.

סוגרות את האוסף - פלוסלים של televue, 25mm & 40mm שמשמשות לטובת צפייה בשמש ותצפיות רחוב.

 

רוב השימוש - אתוס 21. עינית שנותנת מענה להמון מהאובייקטים בתצפיות לילה עם הדובסוני.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ממה שכבר נאמר פה נראה לי שברור שאם אתה הולך על עיניות ES 82 - ככל הנראה לא תתאכזב.

אני ניסיתי ללכת על כיוון מעט יותר נוח לכיס, ולכן החלפתי את עיניות ה-40 מ״מ ו-13 מ״מ (פלוסל) שהגיעו עם הטלסקופ שלי (SCT 9.25") לעיניות הבאות:

1. שדה רחב - Baader Hyperion Aspheric 36mm - שדה של 1.1 מעלות, הגדלה של פי 65. שים לב - זו עינית 2״ בלבד.

2. שדה בינוני - ממתין לקבל את ה-ES 24/82 - כשאקבל אותה נראה לי שהעינית הזו תהפוך לעינית ה-Goto שלי לטיול בשמים, עם הגדלה של פי 98 ושדה של 0.84 מעלות.

3. הגדלה בינונית-גבוהה - Baader Hyperion 17mm - שדה של 0.5 מעלות והגדלה של פי 138.

4. הגדלה גבוהה - Baader Hyperion 10mm - שדה של 0.29 מעלות והגדלה של פי 235.

5. הגדלה גבוהה מאוד - ללילות טובים במיוחד - ES 4.7/82 - שדה של 0.16 מעלות והגדלה של פי 500 (מגרד את המקסימום של הטלסקופ).

6. כיול ומדידה - עינית Baader Polaris II 25mm - יש לה שנתות מוארות, כך שניתן בקלות למקם כוכב במרכז העינית וגם למדוד את מהירות התזוזה של אובייקטים או מרחק בין אובייקטים.

העיניות 10ממ ו-17ממ הן פרפוקליות, כך שאין צורך לשנות את הפוקוס כשמחליפים ביניהן. כמו כן, הן מודלוריות, במובן זה שאפשר להוריד מהן את רכיב העדשה האחרון כדי לקבל עינית עם מרחק מוקד גדול יותר, וגם אפשר להוסיף להן הארכה בין שתי עדשות, כך שמרחק המוקד קטן. זה נחמד בתאוריה, אבל בפועל אתה לא ממש רוצה לפתוח את העיניות במדבר ולהסתכן באבק שייכנס לך לאופטיקה...

 

 

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

24/68 זאת התחלה טובה.

לדעתי הרווח בין 24 ל 11 קצת גדול מדי, הייתי הולך על משהו כמו 14 מ"מ במקום ואז 8.8 מ"מ.

לטלסקום שלך גם יחס מוקד די גדול, f/8 - סלחני יחסית, וגם עיניתו פשוטות יותר יכולות לעבוד טוב. Baader Hyperion יכולה להיות אופציה טובה - שדה צר יותר, אבל נוחות יותר לשימוש בגלל eye relief גדול יותר. גם ניתן לשנות את אורך המוקד שלהן ע"י הוספת טבעות הארכה.

לפלנטרי אני משתשמ בזום + בארלו, למרות שאני יכול להגיע להגדלות האלה גם עם עיניות של 82 מעלות. יכולת שינוי רציף של הגדלה פשוט נוכה מאד לפלנטרי/ירח.

אתה גם יכול להתחיל עם הזום ולפי זה להחליט באיזה אורכי מוקד אתה רוצה להוסיף עיניות.

F/6 8" SkyWatcher Collapsible Dob; 12" F/5 Meade Lightbridge Truss Dob; SkyWatcher StarTravel 120mm F/5

EPs: SkyRover ED 35mm; SkyRover UFF 30mm, SkyRover UWA 28mm, ES68 24mm; Meade UWA 20mm, ES82 18mm; ES82 11mm; SkyRover XWA 7mm, MaxvsiOn 82 6.7mm; 7.2 - 21.5mm Hyperflex Zoom; Celstron Excel LX 2x Barlow

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

דעתי בנוגע לפלוסלים היא כמו על הרבה חלפים (כמעט בכל תחום אפשרי - כמו מערכת מדיה באוטו 😉 ) שמגיעים כברירת מחדל, It gets you started.

יש לי הרבה חיבה אליהם כי ממש התאהבתי בתחביב התצפיות האסטרונומיותש, אבל - יש משהו מאוד נכון כשמסתכלים בעיניות יקרות יותר, מעבר לשדה הראייה; החדות, הקומה מסביב בקצוות, הצבעים והמרחק אישון (eye relief).

נראה לי שאתה כבר סגור על מה הרכש החדש שלך יהיה וכבר אמרתי את הנק' שלי שאני אעדיף עינית להגדלה גבוה מאשר להכניס עוד אלמנט (בארלו) ולצפות.

לצערי טרם קבצתי עיניות איכותיות לכל מטרה, אז יוצא לי לחוות את ה-"שינוי" באיכות פעמים רבות בזמן תצפית, על פלנטרי גם עם בארלו, בינתיים.

העינית ES (10מ"מ עם 52 מעלות) הפשוטה שלי היא ללא ספק האהובה עליי כרגע, יש לי שני סטים של עיניות פלוסל ואלו שהגיעו עם ה-Bresser (אחת של 9מ"מ ואחת 25מ"מ) איכותיות יותר מאלו שהגיעו עם ה-Meade (אחת של 10מ"מ ואחת של 6מ"מ, והוספתי בזמנו לחבילה אחת של 4מ"מ ב-60 ש"ח שזה מעיד על האיכות קצת) ועם ה-25מ"מ של ה-Bresser אשתמש בד"כ כשארצה שדה רחב יותר.

מה שנחמד בניוטוני הוא שהפוקוסר בנוי ל-2" ומגיע עם מתאם ל-1.25" ככה שהמקום לגדול הוא רחב מאוד. אולי אתחיל להשקיע בעיניות 2" אבל כרגע אני מנסה שההחלפה בין העיניות תהיה כמה שיותר מהירה וחסרת התעסקות.

המטרה הבאה שלי כנראה תהיה עינית פשוטה של ES נוספת של 30 או 40מ"מ וגם על 52 או 68 מעלות בגלל העלות הנמוכה יחסית לעינית נורמאלית, עם ה-30 מ"מ ניתן להכניס לפי הסימולטור את כל אנדרומדה בשדה וזה נראה לי נכון בשבילי לאובייקטים גדולים.

עם עינית 2" 30מ"מ על 100 מעלות בטח אוכל להנות מרמה חדשה של תצפית, אבל זה יחכה בינתיים.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

להלן הכיוון שאני הלכתי אליו, כאשר הטלסקופ שלי הוא 8" SCT, והחלטתי לא לעבור לשני אינץ אלא להישאר ב-1.25" (השיקול שלי הוא שעבור דרגה אחת של רוחב שדה, שאותה אני גם יכול להשיג עם פוקל רדיוסר, אוציא אלפי שקלים במעבר ל-2").:

לצבירים פתוחים - עינית שדה רחב ES 24mm/68deg . מצויינת גם לירח ולגלקסיות. בצבירים ממש גדולים מוסיף את הפוקל רדיוסר, לקבלת שדה של 1.7 מעלות (בלעדיו יש קצת יותר ממעלה). 

לצבירים סגורים ושיטוט על הירח - עינית ES 14mm/82deg. טובה גם לגלקסיות וערפיליות.

לצדק, שבתאי, פרטים על הירח והפרדות כפולים -66 מעלות /9ממ של SBVONY https://he.aliexpress.com/item/32790683618.html, ובתנאי ראות טובים - 6ממ.

לא מצאתי לנכון להשקיע בעינית יותר רחבה בהגדלות הגבוהות, היות וממילא מה שחשוב זה המרכז.

בעבר עבדתי למירכוז גם עם עינית זום 8-24 של סלסטרון , אך מאז שאני משתמש ב-SSE כל התכווננות מדויקת מספיק, גם בהגדלות גבוהות.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

פורסם (נערך)
לפני ב-20.11.2021 at 10:41 Joe אמר:

אבל כרגע אני מנסה שההחלפה בין העיניות תהיה כמה שיותר מהירה וחסרת התעסקות.

אתה יכול להזמין מתאם כזה ל1.25".

https://he.aliexpress.com/item/32968511820.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4d0stmnL

היתרון שלו זה שהוא קצר (10 מ"מ תוספת), ואז ניתן להוסיף אותו על המאריך הרגיל של 2", ולהגיע לפוקוס ככה.

חוסך התעסקות, כי אפשר להשאיר את העינית 1.25 על המתאם הקצר, וכשרוצים להחליף אליה, פשוט להוציא את העינית 2 ולהכניס את העינית 1.25 עם המתאם ביחד.

נערך היום על-ידי שחר רייש
קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

לפני 1 שעה שחר רייש אמר:

אתה יכול להזמין מתאם כזה ל1.25".

קודם שתהיה עינית 2" 🙂

בינתיים, כמו שאמרתי, אני אשאר ב-low tier בעיקר משיקולי עלות..

אבל תודה על הרעיון! אני אזכור את זה לכשיהיה רלוונטי.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

לפני 6 דקות Joe אמר:

קודם שתהיה עינית 2" 🙂

בינתיים, כמו שאמרתי, אני אשאר ב-low tier בעיקר משיקולי עלות..

אבל תודה על הרעיון! אני אזכור את זה לכשיהיה רלוונטי.

כן... גם לי הייתה אותה מחשבה, ולכן לפני שהתחלתי את אוסף העיניות קיבלתי החלטה להתחיל מראש ב-2״.

יותר יקרות אבל במיוחד בכל הנוגע לשדה ראיה (חשוב כשאתה עובד עם מפתח של 9.25״) - אין עליהן.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

לפני 20 דקות jonzm אמר:

ותר יקרות אבל במיוחד בכל הנוגע לשדה ראיה (חשוב כשאתה עובד עם מפתח של 9.25״) - אין עליהן.

לפי הקוטר שציינת, יכול להיות שהתכוונת שזה בגלל האורך מוקד הגדול שמספק רוחב שדה צר יחסית?

אני עם ניוטוני F/5 אז מראש השדה שמתקבל רחב יחסית..

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

פורסם (נערך)

בהחלט. אם עובדים עם מפתחים קטנים יותר אז ממילא שדה הראיה רחב יותר (בהינתן אותו יחס מוקד).

נערך היום על-ידי jonzm
קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

לפני 9 שעות Joe אמר:

לפי הקוטר שציינת, יכול להיות שהתכוונת שזה בגלל האורך מוקד הגדול שמספק רוחב שדה צר יחסית?

אני עם ניוטוני F/5 אז מראש השדה שמתקבל רחב יחסית..

חשבתי שוב על מה שכתבת, ואתה צודק לגמרי - למפתח עצמו אין השלכה על רוחב שדה הראיה, אלא רק לאורך המוקד - ככל שאורך המוקד גדול יותר אז זווית שדה הראיה מצטמצמת. לרוב, אם מדובר על יחס מוקד דומה אז המשמעות של אורך מוקד גדול יותר היא גם מפתח גדול יותר, אבל זוהי רק תוצאה משנית.

תודה על הדיוק, גרם לי לחזור ולהבין את הפיזיקה יותר טוב.

🙏

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

היי @jonzm בשמחה! לא מזמן אני התבלבלתי בין כל הפרמטרים האלה בעצמי.
פשוט ציינת מפתח (קוטר) של 9.25 וזה עד כמה שראיתי קוטר שמשתמשים בו רק ב-SCT (מהסוג השווה של סלסטרון) 🙂
אז תארתי לעצמי שאתה ב-F/10..

אנחנו פה ללמוד ואני למדתי המון מכולכם.
שבוע מעולה בינתיים!

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

הצטרף לשיחה

אתה יכול לכתוב עכשיו ולהרשם אחר כך אם יש לכם חשבון הכנס עכשיו בשביל לכתוב מהחשבון שלך

אורח
הוסף תגובה

×   הודבק כטקסט מיוחד.   הדבק כטקסט רגיל

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   התוכן הקודם שלך שוחזר .   נקה

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • פעילות אחרונה

    1. 2

      פלטפורמה משוונית - סיום פרוייקט, וחלוקת התוכניות לכולם

    2. 2

      פלטפורמה משוונית - סיום פרוייקט, וחלוקת התוכניות לכולם

    3. 2

      פלטפורמה משוונית - סיום פרוייקט, וחלוקת התוכניות לכולם

    4. 0

      מטאור ב 15.3.2024 01:20

    5. 5

      ZWO seestar S50

  • נושאים

×
×
  • צור חדש...

Important Information