עבור לתוכן
  • צור חשבון

ערפילית הלגונה - פחות משעה של צילום לכל ערוץ עם עשן באוויר


תגובות מומלצות

שלום לכולם,

רציתי לחלוק תמונה שצילמתי ממרכז העיר סן חוזה בארה״ב (עם זיהום אור מטורף). התמונה מיוחדת מכיוון שהיא צולמה בתקופה בא היו המון שריפות בכל האיזור, שבועות רבים לא יכלתי לצלם בגלל זה. ערב אחד התבהרו השמיים לזמן קצר ומייד רצתי החוצה לצלם, הספקתי כ 40 דקות צילום לכל ערוץ. כמובן שעדיין היה עשן באוויר, וגם האובייקט נמוך מאוד בשמים, אבל תוצאה נחמדת יחסית למגבלות. הצילום נעשה מבעד למסנני פס-צר, מימן, חמצן וגופרית, בשילוב SHO (טבלת צבעים של האבל). עיבוד ב PixInsight, עם דגש על HDR.

proc_further_hdr_replaced_stars_enhanced_large_scales_more.jpg.bd2791f4c0139576c74b5b23399421ce.jpg

לרוב אני מצלם זמן רב יותר משמעותית, 4-5 לילות לאובייקט, כך שרמת הפרטים שקיבלתי ב 40 דקות דרך עשן היתה מרשימה בעיני. מחכה בקוצר רוח להשלים שעות צילום בעונה הבאה 🙂

קרופ נחמד על החלק המעניין:

313012324_proc_further_hdr_replaced_stars_enhanced_large_scales_more(2).jpg.4541233f102ade8609caed3a5897f8a4.jpg

נעים להכיר את הפורום, 

שלומי

 

נערך היום על-ידי שלומי
שגיאת כתיב
קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

תודה רבה אילן! שמחתי מאוד לגלות את הפורום הזה.

בהחלט מדהים. לא רק הפילטרים הצרים (שלי לא כאלה צרים, 7nm 😉), אלא המון אלמנטים השתפרו בטירוף - המצלמות החדשות עם רעש קריאה נמון שבזכותן אפשר לצלם חשיפות קצרות יותר (כוכבים קטנים, פחות הפרעות אטמוספריות, פחות כאב לב על כל פריים שנזרק), החצובות שיכולות לשאת משקל רב יותר ומדוייקות יותר, התוכנות ועוד. ממש תור הזהב של האסטרוצילום!

לדוגמא, ממש בשבועות האחרונים, PHD2 מימשו multi-star guiding, אחרי ששנים דיברו בפורומים שזה לא יועיל בכלום. ה RMS שלי ושל אחרים השתפר פלאים. אצלי השיפור בא לידי ביטוי בירידה מסביבות 0.8-1.2 ארקסקנדס ל 0.4-0.7.

לדעתי השיפור המשמעותי הבא יבוא עם סנסורים בעלי טכנולוגית NDR (כלומר non-destructive reading) שיאפשרו להשיג guiding פשוט ומדוייק להחריד, וטווח דינמי כמעט(?) אינסופי.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אין ספק שזה תחום מטורף. מגוון הדברים שאפשר לצפות בהם, לצלם אותם, לחקור אותם הוא פשוט בלתי נגמר וכמו שאמרת, הטכנולוגיה לא דורכת במקום וזה כיף גדול להתפתח וללמוד כל הזמן דברים חדשים. זה אחד שמאוד קוסמים לי. אין רגע משעמם וכשיש עננים יש מה לקרוא ולכתוב.

אני בעיקר צופה, אבל מאוד אוהב לצלם את השמש והירח וכמובן EAA שפותח פתח אדיר לצפייה מהבית בלי ההתעסקות בעריכה אבל כן דורש סט יכולות נוסף.

שמח שהצטרפת, אשמח לשמוע עוד על חוויות הצילום שלך ולשתף משלי.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ברוך הבא שלומי. בהחלט תוצאה מרשימה! לפעמים מפתיע כמה שצילום אסטרונומי ״סלחני״ לתנאים מוזרים. 
בפורומים בחו״ל, כשרוצים להסביר למישהו שממהר מידי לנקות את מראת הטלסקופ, מספרים לו על מקרה הירי במצפה הכוכבי מקדונלד בטקסס:

58E8AAD5-BFDB-40E9-92FC-315B00015819.jpeg.040b6d35a8608fbf6bcb443cd3a8b2b6.jpeg

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

חחחח לא שמעתי על המקרה הזה, תודה על הקישור!

זה ממש נכון, אין צורך אמיתי לנקות את המראות או עדשות באובססיה, או כמעט בכלל.. עשיתי פעם, הייתי בטוח שזו היתה הסיבה לבעיות שהיו לי בצילום. חוץ מלהיות בלחץ של לא לשרוט כלום דבר לא השתפר. 

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

היי שלומי,

ברוך בואך לפורום !

קודם כל יופי של צילום בהתחשב בנסיבות הוא ממש ממש טוב.

ספר קצת על הציוד שהשתמשת -  איזה טלסקופ ומצלמה ואיזה חצובה ומאונט ?

דבר אחר, אשמח לשמוע למה NDR יכול לעזור לGUIDING ( האם כוונתך שאפשר יהיה לקרוא את הפיקסלים מהסנסור הראשי (שמצלם) לצורך GUIDING מבלי להרוס את צבר האלקטרונים שישמשו לקריאת הצילום הסופי ?). ומדוע אתה אומר שהטווח הדינמי יהיה כמעט אינסופי ?

אם תוכל להפנות ללינק מתאים אשמח מאד לקרוא על NDR

האם אתה עוסק  באלקטרוניקה ?

תודה 

ליהוא

 

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

היי ליהוא, תודה רבה!

טלסקופ הוא SkyWatcher Esprit 100ED, מאונט וחצובה AP400GTO, שהוא הגרסא המוקדמת של Mach1 אם אתה מכיר. מצלמה היא ZWO ASI1600 pro, וגלגל פילטרים של 36mm.

אני לא עוסק באלקטרוניקה, למרות העניין הרב 🙂 אני מהנדס תוכנה, דבר שעזר לי רבות בתחילת הדרך בטרם היה לי ציוד מתוחכם כמו היום. אני כמה שנים בתחום צילום האסטרו, ורוב הידע שלי בתחום מגיע מ cloudynights וקריאה של מקורות משם, וכמובן ניסיון ובעיקר טעייה, והמון המון סבלנות.. בכלל לא תחום פשוט!

לגבי NDR, בדיק כפי שאמרת - ברגע שאפשר לקרוא תמונה מבלי לרוקן את הפיקסלים, אפשר להשתמש במצלמה הראשית גם בתור on-axis-guider. כיום יש מוצר בודד שמאפשר משהו דומה, אבל הוא כבד, מסורבל, יקר ולא מתאים לכל טלסקופ. לגבי הטווח הדינאמי, בגלל שהמצלמה קולטת מידע בצורה לניארית, בעזרת קריאות ביניים אפשר לבצע אקסטרפולציה עבור פיקסלים שהגיעו לרוויה. בכך למעשה מתבטל הצורך ב Well Capacity גדול, כי אפשר ״להגדיל״ אותו כרצוננו. בהנתן הנוסחה הבאה לחישוב הטווח הדינמי, התשובה הופכת ברורה:   Dynamic-Range-Formula.jpg

לא מצאתי לינקים נוחים לקריאה על NDR את האמת, הרוב זה מאמרים מאחורי פייוול. רוב המידע, כמו השאר, מגיע מהחברה הטובים ב CloudyNights.

קצת קישורים:

1. הגדלת הטווח הדינאמי בעזרת NDR, המאמר מדבר על אלגוריתמים ספציפים:  https://www.research.manchester.ac.uk/portal/files/32383983/FULL_TEXT.PDF

2. הסבר על רעש וטווח דינאמי עם קצת נוסחאות: https://www.lumenera.com/blog/understanding-dynamic-range-and-signal-to-noise-ratio-when-comparing-cameras

3. ושני דיונים על הנושא בפורום cloudy nights, להתחיל את החיפוש:

  1. https://www.cloudynights.com/topic/606994-spie-report-new-cmos-camera-from-spectral-instruments/

  2. https://www.cloudynights.com/topic/738535-qhyzwoimxitis/page-3#entry10661434

שבת שלום!

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

הצטרף לשיחה

אתה יכול לכתוב עכשיו ולהרשם אחר כך אם יש לכם חשבון הכנס עכשיו בשביל לכתוב מהחשבון שלך

אורח
הוסף תגובה

×   הודבק כטקסט מיוחד.   הדבק כטקסט רגיל

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   התוכן הקודם שלך שוחזר .   נקה

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • פעילות אחרונה

    1. 2

      פלטפורמה משוונית - סיום פרוייקט, וחלוקת התוכניות לכולם

    2. 2

      פלטפורמה משוונית - סיום פרוייקט, וחלוקת התוכניות לכולם

    3. 2

      פלטפורמה משוונית - סיום פרוייקט, וחלוקת התוכניות לכולם

    4. 0

      מטאור ב 15.3.2024 01:20

    5. 5

      ZWO seestar S50

  • נושאים

×
×
  • צור חדש...

Important Information